think up culture Zakelijk Hoe werkt linkbuilding? 

Hoe werkt linkbuilding? Linkbuilding is kort gezegd: het verzamelen van linkjes naar je eigen website. Zet je linkbuilding in op een goede manier, dan trek je meer bezoekers naar je website. Klinkt simpel, maar het is wel verstandig om je te verdiepen in linkbuilding seo voor je her en der linkjes op je website zet. Door de linkverwijzingen op je website weet Google dat je waardevolle content op je website hebt staan. Krijg je meerdere van deze waardevolle links, dan word je beter gevonden in de zoekresultaten. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe waardevol je linkjes zijn, door onder andere de onderstaande punten: 

  • De domein autoriteit en kwaliteit van de pagina 
  • Het totale linkprofiel van je website 
  • Als het linkje gevolgd wordt, kom je dan op een werkende pagina uit of bij een 404 foutmelding? 
  • Is de link een betaalde link? 
  • Zit er een anchor tekst in de link? 
  • Staat er op de website voldoende waardevolle content?  

De verschillende soorten links uitgelegd 

Er is niet maar één soort link. Er zijn er meerdere, wat dacht je van een backlink, interne en externe link, sponsored, dofollow en meer. Maar wat is een backlink? En wat is een interne en externe link? In het stuk hieronder lees je meer over de verschillende soorten. Zo weet jij straks precies welk linkje je wanneer moet inzetten.  

Backlink 
Een backlink ontstaat wanneer een, het liefst relevante en met een hoge autoriteit, website linkt naar jouw website. Hoe meer van dit soort links hoe beter. Hiermee verbeter je de autoriteit en de rankings van jouw website. 

Interne link en externe link 
Met een interne link verwijs je binnen je eigen website naar een andere pagina. Zo zorg je ervoor dat je bezoekers langer op je website blijven. Met een externe link verwijs je van je eigen website naar de website van een ander. Hiermee geef je de andere website linkwaarde.  

Sponsored link 
Met een gesponsorde link geef je aan dat de link gekocht is door een andere partij. Dit doe je bijvoorbeeld als je betaalde links in een gesponsorde blog of advertorial wilt plaatsen.  

Dofollow en nofollow 
Een dofollow link geeft aan dat zoekmachines de link kunnen volgen. Zo geef je linkwaarde aan je link mee. Wil je dit niet? Dan gebruik je een nofollow link.  

Affiliate link 
Met een affiliate link kun je geld verdienen door bijvoorbeeld commissies. Zodra jouw websitebezoeker op de link klikt en iets koopt verdien je eraan.