think up culture Zakelijk Het belang van goed verzendmateriaal 

Het belang van goed verzendmateriaal Heb je een webshop of verstuur je hobbymatig graag producten naar klanten? Dan weet je dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je product goed aankomt. Je wilt je klanten immers tevreden houden. Een tevreden klant is in de meeste gevallen een terugkerende klant. Daarnaast heb je als je jouw producten op een leuke manier verpakt meer kans om gedeeld te worden op social media. En dat wil je natuurlijk! 

Je kunt hiervoor een verzenddoos kopen, maar wist je dat er veel meer opties zijn om je producten veilig te verzenden? Het ligt er maar net aan of jouw product groot of juist klein is, wel tegen een stootje kan of misschien wel extra bescherming nodig heeft.  

Welke soorten verzendverpakkingen zijn er? 

Er zijn verschillende soorten verzendverpakkingen. Welke jij nodig hebt, hangt helemaal af van het formaat van je producten. Wil je een licht en klein product verzenden? Dan kun je een envelop gebruiken. Maar wil je een groter product versturen? Dan zul je een verzenddoos nodig hebben. Hieronder lees je welke verschillende soorten verpakkingen er zijn. 

  • Enveloppen 
    Kies voor een luchtkussen envelop of een golfkarton envelop voor voldoende bescherming van je product. Een paklijstenvelop gebruik je om pakbonnen aan te brengen op papieren of plastic verpakkingsmateriaal. 
  • Verzenddozen 
    Een Amerikaanse vouwdoos en postdoos zijn van stevig karton gemaakt. Dit maakt ze prima geschikt voor zwaardere producten. Wil je graag kleinere producten extra beschermen? Dan kies je voor een kartonnen brievenbusdoos. 
  • Verzendzakken 
    Verzend je veel kleding? Kies dan voor verzendzakken. Iedere verzendzak beschikt over een plakstrip die ervoor zorgt dat de zak niet opengaat tijdens het verzendproces. De verzendzakken zijn er in verschillende kleuren en kunnen zelfs bedrukt worden.  

Verpakkingsmateriaal laten bedrukken 

Wil je echt iets speciaals maken van de bestellingen? Dan is het een mooi idee om je verzendmateriaal te laten bedrukken. Het bedrukken van verzendzakken bijvoorbeeld kan al bij een afname van 2500 stuks. Voor een kleine webshop is dit dus niet echt een optie. Lijkt het je wel wat? Dan kun je contact opnemen met de aanbieder van het verpakkingsmateriaal. Het is altijd maatwerk, dus bespreek wat je wensen zijn en vraag een offerte aan.  

Wist je trouwens dat je bij veel aanbieders ook een gratis proefverpakking kunt aanvragen? Dat is handig, want zo weet je precies hoe het aanvoelt en hoe stevig de verpakking is. Op die manier maak je de beste keuze voor jouw producten.