think up culture Zakelijk Het financieren van een auto, welke mogelijkheden heb je?

Het financieren van een auto, welke mogelijkheden heb je?Vrijwel iedereen in Nederland moet kunnen beschikken over een auto. De meeste mensen in Nederland hebben namelijk dagelijks een auto nodig voor verschillende doeleinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken om naar school te reizen, maar ook om de kinderen op te halen of om naar werk te gaan. Er kan een dag aanbreken dat je auto ermee ophoudt. Dit kan komen doordat een onderdeel van je auto defect is, de auto slecht onderhouden is, maar ook doordat de motor van de auto gewoon op is. Je zult dan een nieuwe auto moeten aanschaffen, maar zoals je wel weet kosten auto’s tienduizenden euro’s. Als je dat geld niet op de bank hebt, dan kun je eigenlijk alleen een auto laten financieren. Wil je weten welke mogelijkheden je hebt? Lees dan vooral even verder. 

 

Het leasen van een auto

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een auto te leasen. Dat heeft ermee te maken dat je meer zekerheid hebt, zelfs meer dan in de periode dat je een auto bezit. Wanneer je kiest voor operational lease, dan zul je altijd een auto bezitten. De lease auto kan namelijk kapot gaan, maar dan krijg je daar een nieuwe auto voor terug. Een van de punten waar je altijd rekening mee moet houden, is dat je vast zit aan een contract. Je bent dus volgens de Nederlandse wet verplicht om de kosten van de auto te voldoen, ondanks dat je dit misschien niet meer kan betalen. 

 

Het aanvragen van een lening

Wanneer je echt een nieuw auto nodig hebt, maar niet operational wilt gaan leasen, dan kan je nog kiezen een nieuwe auto financieren. Je vraagt dan een lening voor een bepaald bedrag aan waarmee de aanschafprijs van de auto kan worden voldoen. Je moet er wel rekening mee houden dat het maandelijks bedrag dat je dan aan de auto kwijt bent, erg hoog kan zijn. Je moet namelijk de auto financieren terug betalen, maar ook moet de auto onderhouden worden en moet de wegenbelasting en verzekering betaald worden. Wil je meer weten over het oversluiten lening of het financieren van een auto? Neem dan contact op met een kredietverstrekker. 

 

Sparen is een verstandige keuze

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag een auto wilt hebben, maar deze niet perse nodig hebt. Het is dan niet verstandig om een lening aan te vragen of te kiezen voor het leasen van een auto, want dat kent veel financiële risico’s. Je kunt in dit geval het beste sparen totdat je daarvan een auto naar wens kunt aanschaffen. Mocht je het sparen moeilijk vinden, dan kun je eens in gesprek gaan met de bank. Zij kunnen namelijk een uitgebreid spaarplan voor je opzetten.